Bu yazı Fehmi Koru’nun 01.02.2021 tarihli yazısına yorum olarak kaleme alınmıştır. Yazının linki aşağıda yer almaktadır.
https://fehmikoru.com/turkiyenin-isi-zor-mu-zor-yukari-tukurse-biyik-asagi-tukurse-sakal-durumu/
Bir devlet için dış siyasette zor olan, kendi ülkesini savunacak askeri gücün olmaması veya herhangi bir savaş veya krizde ekonomik varlığını sürdürecek bir yapıya sahip olmamasıdır. Birinci durumda düşman ordular ülkeye saldırırlar ve ülkeyi yağmalarlar. İkinci durumda ise aç kalan halk ister istemez düşmanlara teslim olur. Türkiye’nin ülkesini savunacak askeri gücü vardır. Türkiye 2. Cihan Savaşı’nda olduğu gibi kendi kendisini yaşatacak bir halk ekonomisine sahiptir.
Türkiye’nin tehlikeli durumu dış borçtan gelmektedir. Bugün faizler yükseltildiği ve Türkiye’nin gelecekte büyük ekonomik krizlerle karşılaşması için gerekli tuzak kurulduğu için doların değeri az da olsa düşmektedir. Faizin yükseltilmesi oyunu ile Türk lirası bankalara giriyor ve dolar bankadan çıkıyor. Bu doları şimdi ucuzlatıyor. Vadesi gelince bankalar faiziyle birlikte Türk lirasını satıp dolar almak zorunda kalacaklar. Dolar ani olarak sıçrayacaktır. Dıştan beslenme de durdurulup Cumhuriyetin yıkılması sağlanacaktır. Osmanlı İmparatorluğu’nu böyle yıktılar.
Biden yönetimi Türkiye’ye baskı yapmaktadır. Türkiye bu baskıya boyun eğer de teslim olursa ve İran ve Rusya’yla arasını açarsa Biden takımı Türkiye ile dost olmayacak ve Türkiye’ye karşı olan kinini sürdürecektir. Türkiye mağlup duruma düşecek ve yine devletimiz Osmanlı’nın akıbetine yönelecektir. Çünkü Biden’in takımı Amerikan çıkarları sebebiyle bize karşı değildir. Tarihi din husumeti sebebiyle bize karşıdır.
Böyle olmayıp da samimi olarak Türkiye’yi yanlarına alınca Türkiye çıkarlarını Amerikan çıkarları ile birleştirip ülkemizin lehine bir siyaset yürüttüklerini kabul etsek bile, Rusya ve İran ve Çin birleşecek, ABD’ye cephe alacaklar. İslam âlemi de bölünmüş olacaktır. Bu takdirde Türkiye’nin ve Batı’nın galip gelme şansı yarı yarıyadır. Aslında Derin Sermaye böyle bir bölünmeyi yaparak İslam dünyasını tarihten silmek istemektedir. Dolayısıyla Biden istese de Türkiye’yi koruma şansı yoktur.
Türkiye korkmadan cesaretle tarafsız politikayı daha doğrusu haklı olan tarafında olma politikasını devam ettirmelidir. Bugünkü siyaseti yerindedir. Ancak Türkiye Altın Bonosu’nu çıkarmalı ve dış borçlarını tasfiye etmelidir. Bunu yapmadığı takdirde birkaç sene sonra Türkiye büyük ekonomik krize girecek ve bunu fırsat bilen Sermaye Türkiye’yi Osmanlı Devleti’ni yıktığı gibi yıkacak ve Türkiye’de Türk halkını soykırıma uğratmaya çalışacaktır. Erdoğan siyasetini değiştirmeli ancak Millî Görüş camiası içinde de pek istenmeyen Asiltürk’ün kapısını değil, herkesle arası iyi olan Akevler ile beraber olmayı tercih etmelidir. Akevler kendi varlığını kendi imkânlarıyla sürdürmektedir. AK Parti’nin varlığı Akevler için bir garanti teşkil etmektedir. Bunun için bu satırları yazıyoruz. Devletimiz yok olursa Akevler de yok olacaktır. Bundan dolayı Akevler’in varlığını sürdürmesini istiyoruz.
İnşallah duyarlar.